top of page
Dansstudio CDC Dance Arnhem helpt jou deze coronatijd door!

Wat leuk dat je op deze pagina bent beland! CDC Dance is opgericht in juni 2021 door eigenaresse Charlotte de Clercq. Bij CDC Dance kan je een workout of een dansles volgen. Maar hoe is het eigenlijk allemaal gestart? En hoe kom je deze coronatijd het best door? In deze blog lees je meer over hoe CDC Dance is gestart, vanuit welke visie en missie de dansschool werkt en tips over hoe je deze coronatijd door kan komen.

Zou je iets kunnen vertellen over wanneer je begon na te denken om een eigen dansschool te beginnen?

Eigenlijk 3 à 4 jaar geleden begonnen er ideeën in mijn hoofd te spoken over het starten van een eigen dansstudio in en om Arnhem. Na al dat lesgeven bij andere leuke dansscholen en sportcentra, leek het mij enorm leuk mijn eigen dansschool te kunnen openen. Een paar maanden geleden heb ik de stap genomen mijn eigen dansstudio te openen. Ik ben blij dat ik deze stap heb durven zetten. Doordat ik nu dagelijks lesgeef bij CDC Dance, kan ik elke dag bezig zijn met mijn passie; dansen. Ik krijg er zoveel voor terug zoals de fijne band met alle leden van CDC Dance. Deze band is heel anders dan wanneer je voor een sportschool of bij de dansschool van iemand anders lesgeeft. Ik vind het fijn dat ik mijn passie kan delen met anderen.

 

Wat is jouw visie? Waar wil je naartoe met de dansschool?

Mijn visie is om een dansschool op te bouwen waar het gaat mij niet om het aantal leden, maar om het creëren van een leuke en veilige sfeer, waar sporters en dansers samenkomen om te ontspannen en dansen te gebruiken als een uitlaatklep. Bij CDC Dance kan je tijdens de workouts en danslessen al je zorgen even aan de kant zetten en waar je je niet door anderen bekeken voelt. Ik zou graag een familiegevoel willen creëren. 

 

Wat is jouw missie?

Ik wil graag danslessen en workouts aanbieden op een niveau wat voor iedereen toegankelijk is, waar je je niet de slechtste of juist de beste hoeft te voelen. Je hoeft je met niemand te vergelijken alleen maar met jezelf. Ik vind het belangrijk dat de leden de les met een glimlach en een gevoel van voldoening verlaten.

 

Hoop je ooit ook een eigen pand te krijgen voor CDC Dance?

Zeker weten, hier streef ik echt naar. Het doel is om binnen één tot twee jaar wel een pand te hebben voor CDC Dance. Zo krijgen we alleen maar meer vrijheid om het lesrooster te kunnen veranderen en nog meer dansstijlen te kunnen aanbieden. Daarnaast wordt dit de plek waar wij allemaal kunnen samenkomen. Ik verheug me er nu al om het interieur van het pand helemaal in de CDC Dance stijl te ontwerpen.

 

Wat zou je graag over 5 jaar bereikt willen hebben?

Ik zou graag een eigen pand willen hebben voor CDC Dance. Dit is sowieso een groot doel voor mij. Het lijkt mij ook heel leuk als leden optredens kunnen geven. Ik zou het gevoel van op een podium staan aan hen willen laten voelen. Je werkt wekenlang naar iets toe en je haalt er zoveel voldoening uit, dat mooie moment dat je dan op het podium staat en straalt. Dit zou ik zeker één keer per jaar willen realiseren. Een mooi optreden geven met de gehele dansschool, zou mij fantastisch lijken.

 

Waarom is het volgens jou juist in deze coronatijd belangrijk om te blijven dansen?

Het is belangrijk om je sterk en fit te blijven voelen. Je spieren moeten, zeker nu we zoveel stilzitten, in beweging blijven en worden geprikkeld. Door in beweging te blijven zit je lekkerder in je vel. Het is goed voor lichaam en geest. In deze tijd is het zo belangrijk om die voldoening te ervaren na een dansles of workout. Ook geeft dansen je een positievere mindset, omdat je bezig bent met iets waar je energie van krijgt.

 

Welke boodschap zou jij jouw leden graag willen meegeven?

Wat ik graag zou willen meegeven is dat je vooral moet kijken naar alle positieve dingen in het leven. In deze coronatijd is het zo makkelijk om je te focussen op negativiteit, terwijl je er zoveel gelukkiger van wordt om je te focussen op alle positieve dingen. Als je bij ons komt dansen mag je alle zorgen even vergeten en lekker genieten. Kom vooral naar onze dansstudio in Arnhem om al je zorgen even te vergeten en echt te genieten en te ontspannen. Als jij goed in je vel zit, straal je ook veel meer positiviteit uit naar je omgeving.

Heb jij nog tips voor de leden om deze corona tijd door te komen?

  • Blijf in beweging. Het is zo belangrijk om voldoende te bewegen nu we allemaal zoveel stil- en thuiszitten. Maak dagelijks een wandeling of ga een rondje fietsen.

  • Eet en leef gezond. Zorg ervoor dat je gezond eet en voldoende slaapt. Dit draagt bij aan een goede weerstand en zorgt ervoor dat je beter in je vel zit.

  • Neem voldoende tijd voor jezelf. Als je een drukke dag achter de rug hebt, neem dan even een moment voor jezelf en ga iets doen waar jij energie van krijgt.

  • Geniet van elke dag en probeer alles uit die dag te halen.

  • Elke dag een keer goed lachen, doet ook wonderen.

 

Wie is jouw voorbeeld en waarom?

Ik heb niet echt een persoon als voorbeeld. Wat ik nastreef is iets positiefs uit elke dag te halen, ook al is het nu even een moeilijke periode. Alle positieve momenten koesteren is belangrijk. Elke dag wil ik mijn zegeningen tellen. Ik ben gezond, ik heb lieve mensen om mij heen, ik heb een mooi huis en ik kan elke dag bezig zijn met mijn passie.

 

Wat doe jij om door deze coronatijd heen te komen?

Veel bewegen, ontspanning zoeken, wandelen, tijd voor mijzelf nemen en dansen natuurlijk. Ik verzorg natuurlijk zelf de lessen bij CDC Dance, maar ik haal heel veel voldoening uit het lesgeven. Dit helpt mij echt om door deze coronatijd heen te komen.

 

Hopelijk heb je nu een beter beeld gekregen van het ontstaan van CDC Dance en helpen deze tips jou door de coronatijd door. Tot snel bij CDC Dance!

bottom of page