top of page
kleinere%2520versie%25203_edited_edited.jpg

CHARLOTTE DE CLERCQ

Eigenaresse CDC Dance

In juni 2021 heb ik dansstudio CDC Dance opgericht. Sinds mijn vijfde ben ik al volop bezig met dansen. Ik ben begonnen met dansen aan de Ballet Academie in Lebbeke, België. Op mijn tiende heb ik mijn debuut gemaakt in de commerciële danswereld. Zo heb ik vijf jaar gedanst bij het Studio 100 ballet. Ik heb onder andere gedanst bij K3 shows, Samson en Gert en vele andere Studio 100 producties. Deze commerciële danservaringen, zoals dansen in Ahoy en het Sportpaleis, hebben mij gevormd tot de danseres die ik nu ben en hebben mij veel podiumervaring opgeleverd. 

Een aantal jaar later heb ik auditie gedaan voor de Koninklijke Balletschool te Antwerpen. Nadat ik deze opleiding had afgerond, wilde ik me meer verdiepen in de moderne en hedendaagse danswereld. Ik had de ambitie om mijn visie te verbreden, zodat ik mij kon ontwikkelen tot allround danseres. 

Ik besloot auditie te doen voor de Hogeschool van Kunsten genaamd Codarts, te Rotterdam. Na ook deze opleiding te hebben afgrond, keek ik ernaar uit om de professionele danswereld binnen te treden. Zo kreeg ik de kans om te dansen bij dansgezelschap Introdans te Arnhem. Bij dit internationale gezelschap heb ik samengewerkt met bekende choreografen zoals Jiri Kylian, Sidi Larbi, Nils Christe, Karol Armitage en Lucinda Childs. 

Vandaag de dag focus ik mij geheel op het lesgeven. Lesgeven is altijd al mijn passie geweest. Ik houd van de diversiteit van dans. Van klassiek ballet/spitzenwerk tot modern jazz tot streetdance en zumba/barre workouts. Dansen maakt mij enorm gelukkig. Tijdens mijn eigen ontwikkelde lessen, die te volgen zijn bij dansstudio CDC Dance, is het gebruik van techniek een belangrijke factor, maar het belangrijkste is dat mijn leden telkens plezier uitstralen tijdens en na de les, dit bezorgd mij een grote glimlach!

bottom of page